Historiek

Over ons

RUAG is een grote internationale groep. Het bedrijf focust op twee segmenten: Aerospace en Defensie. Beide zijn betrokken in zowel burger als militaire toepassingen in ongeveer gelijke delen. Het hoofdkwartier is gevestigd in Bern en de productie-eenheden liggen verspreid in Zwitserland, Duitsland, Zweden, Hongarije en de Verenigde Staten en tellen in totaal 7000 werknemers.

De afdeling RUAG Ammotec biedt de meest moderne munitietechnologie op de markt.

Als klein kaliber munitie fabrikant is RUAG Ammotec internationaal de grootste leverancier naar de militaire, politie, jacht- en sportmarkt.

De producten worden vervaardigd in de bekende Dynamit Nobel fabriek in Duitsland met de meest hoogstaande componenten. Hierdoor heeft RUAG Ammotec met de merken RWS®, Rottweil® en Geco® naam gemaakt in meer dan 60 landen.

RUAG Ammotec Benelux Bvba werd opgericht in 2007 door de overname van de firma EURO Arms Bvba.

Sinds enkele jaren is de RUAG Ammotec groep ook eigenaar van de Zweedse firma Norma®. Hierdoor kunnen wij een nog uitgebreider gamma aanbieden aan menig jager en sportschutter.

Het gamma bestaat dan ook uit de meest kwalitatief hoogstaande producten, geliefd bij zowel hobbyschutters als bij gouvernementele instanties.